Julen våras och granen står som spön i gröten

Ja, nu är det jul och det måste rimmas
snaps ska drickas, skägget trimmas
Glöggen värmer allas magar
inte en dag som alla andra dagar

För övrigt hittade jag en gammal dikt om julen. Skrev den för några jular sen, och var då inte helt jäva förtjust i denna tillställning. Här kommer den:

Tomtemask

Att glädjas på materialistiskt plan
Bättre än att icke glädjas alls?
Att le falska leénden, byta pengar
Bättre än att inte glädja någon
Varken falskt eller äkta?
Ytlig glädje, mycket mat
Bra att kosta på sig?
För att pampen högt ska sitta
Mera pengar håva in
"Så får du det äkta julbordet"
"Så går du ner 14 kilo"
Dubbelmoral?
Vi gläds av läsktomtens klappar
Men grinar illa
Åt hålet i plånboken
Åt den svällande buken
Åt alla gåvor man måste byta
Åt allt papper man måste städa
Åt släkten man måste dras med
Åt sig själv, som ler utåt, men sörjer inåt

God Jul



Sisådär. Sen vill jag även berätta att min dator är helt strömförande. Underbart.

Men nu ska jag dricka glögg med familjen. God natt och god ny jul.

/Snabeldrake won dër Dopfeldick

Ja, det enda som luktade gott i lägenheten var ju Oscar

Idag har vi storstädat och druckit öl samt träffat världens största tuttar och kvällen avslutas i detta nu med trött bloggandes och dålig porr.

Nu fick vi ett bra citat från TVn för övrigt.

"Love is like a butterfly, it dies and rotten in a matter of days"

Igår var det intressant. Vi hamnade på Bongo, som var Big Bongo, och drack öl i goda vänners lag. Daniel blev aprak, drack tequila och blev utslängd. Vi räddade Ester och Hanna från snuskiga pojkar. Vi var snuskiga pojkar, i smyg. Det blev dansande och mycket skitsnack. Maxi var sämst, blev lite bättre, men var fortfarande sämst. Oscar åkte polisbil och blev glad för det. Jag var överallt och ingenstans.

Imorgon blir det hemfärd till Falun. Ska bli oerhört trevligt att komma hem och säga hej till alla hemmamänniskor. Blir fest på måndag och det är inte dumt det heller.





Såhär söta var vi för övrigt igår.

Nu ska jag göra någonting vettigt av mitt liv, typ som att sova. God natt.

En laktosintolerant mjölk

hej, hallå och oerhört mycket hej! Jeg vet, jag har varit dålig att uppdatera, riktigt dålig. Nu minns jag inte allt som hänt i mitt händelserika liv men jag ska ge er en kort sammanfattning av vad som hänt mig sen förra helgen!

Jag och min axel har förlorat vår sista gnutta värdighet. Jag har vaknat upp hos min lärare dagen efter fest. Jag har gått på krogen. Jag har faceplantat från strippstången. Jag har vaknat upp i min kompis lillasysters säng. Jag har blivit attackerad av ett avlopp. Jag har inte pluggat. Jag har skrivit viktiga prov och avslutat viktiga kurser. Jag har köpt en julklapp. Jag har haft en plan. Jag har misslyckats. Jag har blivit full som aldrig förr. Jag har fått stearin på skorna. Jag har fått insikter. Jag har utvigt en toalett. Jag har invigt en toalett. Jag har blivit skyldig pappa 2000 kr. Jag har fått utskällningar. Jag har haft viktiga samtal. Jag har fått reda på att alla tycker jag är dålig. Jag har tagit avsked. Jag har varit nykter på fest. Jag har nästan fått stryk. Jag har börjat en reform. Jag har träffat bra människor. Jag har åkt container. Jag har varit en julgran. Jag har fått sällskap. Jag har gått på tok för mycket. Jag har funnit tjusningen i backhoppning. Jag har sjungit. Jag har konstiga vänner. Jag gillar det.


Visste ni förresten att  SIM-kort förångas?

Och en sak till, försök inte att glida på kuddar, Newton har en poäng.

/das alfaschnabel

Ibland får man leka med sig själv

Och det här är ett sådant läge:


Tack till Sandra för den bilden.


Läget står till som så att Oscar är en hårt arbetande ung man, jag är en stor slacker och Maxi har sex i köket. Utgår jag ifrån i alla fall...


Citat om ämnet:

"Nästa gång du drar hem en tjej, kan du inte få henne att köpa dammsugarpåsar då?" - Oscar gällande Maxis senaste hemsläp som köpte mat till oss.

Och ja, Maxi knullar. Det hörde jag nu. Frågan är om man ska störa eller inte... Det vore ju outgrundligt roligt, men lite elakt också.

Helgen har varit trevlig med utgång i lördags. Bongo för hela slanten, var det meningen, men efter en öl eller två svävade Maxi iväg till Centrum med en omgång damer. Själv träffade jag min skäggiga chef och så bidde det som det bidde och jag vaknade hemma hos honom med en andedräkt som luktade dyr whiskey och en huvudvärk som kunde avliva en polsk same.

Klas har fått provcykla för övrigt. Gustav beskrev erövringen som "A face like an ogre and a body like a eggplant". Detta låter underbart.


Men nu ska vi göra någonting lite mindre vettigt än i övrigt, så jag funderar på att bajsa. God natt, auf viderdick.

/Snabeldrake won dër Dopfeldick

NOM NOM NOM NOM

Så låter Oscar när han är full, vilket han är nu.

"Maxi! Du har fått en avsugning efter avsugning, vad fan har jag fått? En runkning av mig själv!" Kläckte Oscar just ur sig efter att ha ramlat ur sängen två gånger och faceplantat en kudde.

"Vänta! Det ligger en råtta här. Eller ja... Musen"

Och nu ramlade han igen. Nu tränar han triceps med armhävningar.

Kvällen har varit så att jag och Maxi har suttit hemma och myst, druckit kaffe och kollat på Hannibal. Oscar har varit på after-work och kommer imorgon vakna med en bakfylla som kan döda en valross. Synd...

Nu tänkte jag berätta lite naturfakta som inte alla känner till:

Snippan [vaginale kallus fulus] är en sällsynt fågelart med unika drag. Snippan finns endast av honkön och fortplantar sig genom sex, så som många andra fågelarter. Snippan bygger sitt bo mellan två sammanvuxna träd och tillbringar sedan hela sitt liv där. Vissa arter av snippan river dock sitt bo när den börjar bli intresserad av det manliga könet.

Det finns flera arter av snippan, som den lite köttigare bullsnippan samt den rödnätta snippan. Gemensamt för alla snippor är dock att den, trots att den har vingar, inte kan flyga. För att visa sitt intresse för fortplantning så utsöndrar snippan en distinkt doft samt vätska, vilket gör att arter av det manliga könet förstår att det är dags att para sig.


Ja, ni förstår poängen. Snippa är ett fruktansvärt löjligt ord. Snopp också för den delen. Snopp är en liten penis och snippa är en fågel, kan vi komma överens om det? Att kalla den kära köttgrottan för snippa förknippar jag med tidelag vilket är fruktansvärt avtändande, om man inte pratar om sumpbävrar (som för övrigt är ett annat ord för otvättat kvinnligt könsorgan).


Men det var allt för ikväll, det är dags att gå till natten. Jag har för övrigt börjat komma in i jobbet nu, oerhört bra. Tack.

/Snabeldrake won dër Dopfeldick

Shoot her! Shoooot her!

Jag hittade en liten krönika som jag har skrivit för jag vet inte hur många år sedan. Den är rätt rolig, så den hamnar här nu:

Det viktiga lärandet



Vi har alla olika inställning till skolan och dess inlärningsmetoder. Själv är jag positivt inställd då jag har insett att det faktiskt är viktiga saker vi lär oss. För att klara oss bra i livet så behöver vi den kunskap som skolan har att erbjuda.


När jag säger att vi lär oss viktiga saker så menar jag självklart inte vilket år Carl XII dog eller hur många äpplen Sigurd har när han sålt fem stycken på Ebay. Nej, när jag talar om viktig inlärning så syftar jag på konsten att se ut som att man arbetar när man inte gör det och förmågan att ha trevligt när man undviker att göra tråkiga uppgifter.


Att detta är skolans egentliga syfte och att alla onödig kunskap om grundämnen och adverb bara är ett sätt att få igång ungdomars kreativitet dock inte känt för alla. Det finns de som, tro det eller ej, faktiskt går i skolan för att få bra betyg. Ja, det är skrattretande men när jag ser dessa arma stackare göra något så onödigt som att plugga till ett prov så vill jag inte göra annat än att hjälpa dessa oupplysta stackare. Det är därför jag skriver den här texten. För att informera om skolans egentliga syfte, nämligen att få oss ungdomar att tänka själva och att få vår kreativitet att hitta nya vägar runt problem.


Så hör upp nu alla som gjort senaste läxan för ni kanske får ett MVG i matte, men vad betyder det om man har IG i livskunskap och det är tveksamt om man klarar Rolig Inlärning, 50 poäng? Missförstå mig inte när jag säger att ni inte ska vara produktiva. Det jag menar är att det ska vara roligt att arbeta och är inte arbetet roligt så får man göra det roligt. Det är inte lönen, arbetsmiljön eller medarbetarna som ska avgöra vad du ska arbeta med. Det är du som efter nio år i grundskolan och eventuellt tre år på gymnasiet ska kunna ta vilket jobb som helst, göra det roligt sen trivas. Så vem behöver egentligen veta vad huvudstaden i Skåne heter när det faktiskt kan vara riktigt roligt att tömma sopor?




Det här förklarar också hur vi blev såhär:



Och så tre söta citat:

"Vitpeppar luktar hästfoder, men jag gillar det" - Maxi

"Du påminner om min lillasyster" - Tina till Maxi

"Shit, isbitarna var skitkalla!" - Tina

Tack och hej från Snabeldrake won dër Dopfeldick

Kan jag få lite vin? Jag har glidmedel i näsan

Och så var man ensam hemma, tro det eller ej. Det har jag nästan aldrig varit förut, men det är faktiskt väldigt behagligt. No offense till mina kära sambos, men det är faktiskt rätt skönt att sitta ensam och lyssna på lugn musik och bara tänka ibland.

Oscar är på firmafest på någon herrgård. Han ringde för ett tag sedan, full som en nerkissad dansbandsbasist, och skrek och härjade.

Maxi är på firmafest på Mäster Kukberts bodega eller vad det nu hette. Han ringde för ett bra tag sedan och mumlade någonting om nummer och folk.

Nu ringde dock Maxi igen och berättade att han kommer hem snart, så det blir väl liv i luckan om en stund.

Men nu när jag suttit här och tänkt ett tag så tänkte jag lite på Falun. Vet dock inte riktigt vad jag tänkte på... Det är en intressant stad med intressanta människor. Och i mina tankars virrande gång så kom jag på att jag för snart två år sedan skrev en dikt om Falun så jag letade rätt på den och upptäckte att den ger en rätt bra blick av staden med mycket hatkärlek, så här kommer den. Den är inte så rolig, men rätt sann.

Utstött, eller Blodröd stad


Bland ärgad sten är sinnet rött,

i fuktig skog är minnen allt


Då Pensionat Solrosen stängt

sina portar

lämnas en hord av osäkerhet

bland snusbönders hembrända skrän


Folkölsvilsna själar söker tröst

inom snabbmatens gränser

Då ensamma tänkare strövar fritt

i stilla regn


Bland välkända främlingar och

okända vänner

är rädslan regnet

som ständigt gör sig påmint


Tillhör eller gå ständigt tyst

i staden som alltid ler utåt


Ett världens arv att efterlämna

åt utflugna, flyende år


07-02-06


Jag tänker inte förklara den utan låter den stå för sig själv.

Jag hittade för övrigt rätt många texter där, så det kanske postas en del av dem i fortsättningen, vi får se.


Nu kom Oscar och Maxi och Malin hem. Oscar är apkalas och skriker mest, de andra är rätt sansade...

Tror inte jag får tillfälle att skriva så mycket mer nu, så vi hörs imorgon. Godnatt.

/Snabeldrake won dër Dopfeldick


En vuxen människa

Ja, så känns det faktist. Har jobbat hela veckan, haft med mig matlåda och sett viktig ut på bussen med en metro och en kaffekopp. Det har gått bra. Över förväntan måste jag säga. Just att komma över förväntan var väl kanske inte så där överdrivet svårt dock.
Var ute på afterworköl i onsdags och kom hem i myndig tid.

Men nu är det helg och andra bullar bakas i den alkoholdoftande bakugnen Värnamo.
Jag blev idag nämligen uppraggad av min nya arbetskamrat Malin. Malin är en nittonårig ung dam i sina bästa år. Malin gillar att köra bil. (Albin och Maxi gillar inte att sitta i samma bil som Malin när Malin kör bil). Malin tycker om öl i glasflaska och leopardmönstrade tutthållare. Malin tycker om näspiercings och har därför två.
Malin söker en ung man(han också i sina bästa år), som är villig att riskera liv och lem i bilen med Malin. Hon tycker också om långa månskedslemonader på fyllan och att ligga med en brasa. Hon vill också attt pojken i fråga ska röka. För Malin röker. Så om någon känner sig manad är det bara att höra av sig här på bloggen, bifoga bild och hoppas på att Malin väljer ut just DIG för en date på tu man hand.

Ikväll ska vi på Harrys och typ ta det lugnt. Det blir svårt att köra på en ordentlig helkväll då det bara finns en krog och Albin brukar lyckas få oss utkastade från andra krogar på 24:55 och två hundradelar.

Albin är för tillfället ganska trött så det ska vi ändra på nu med en dunk vin.

Kyss och smek
fjortislek
//SnubbelStöd af SchnabelKäse

En skedstork, flera skedstorks

Nu var det dags igen, Snabeldrake fortfarande snuskig men
Nytt hål, nytt mål, ny skål, för jag tål
allt som kan bjudas, sänks med ett vrål

Jag bara dricker på ett hetsigt sätt
när jag däcker på ett nyktert sätt
när du frågar har jag alla rätt
för när jag dricker blir jag aldrig mätt

Ja, du vet vad jag dricker för
och om du inte vet, vet du när jag dricker för det
Hur mycket jag än dricker av det,
spelar ingen roll baren skvalar av det
är du nykter, du jag ändrar på det
slå dig ner vid mig och helröret

Det dricks, det sveps och det sänks i min närhet
går aldrig ensam, trots allt, jag är het


Hihi, kunde inte låta bli att klämma ur mig en liten egen version av Giftigt. Det var inte meningen, men det är sådant som händer när man sittter ensam och har tryckt i sig en kanna kaffe, tittar på Viasat Nature och petar i gårdagens kebabrulle.

Maski slog nyss en signal och berättade om dagens dumma idé, nämligen att följa med en kamera till Värnamo där det tydligen händer någonting. Det låter dumt, men då dumma idéer oftast är de roligaste idéerna så kände jag att, vafan, jag kan haka på. Det kan inte bli mer än fel.

På tal om fel, så ska jag på utbildning på jobbet på tisdag. Läskigt värre. Jobb är ju inte riktigt min grej, men jag är aldrig feg på att testa på saker.

Jag tänkte ta den här dagen till att ladda upp trevliga bilder från vår lägenhet, men då både Oscar och hans kamera har sagt god natt så gick det dåligt. Kan ladda upp någonting annat... Ska se vad jag kan hitta.


Det fick bli en bild på mig, tagen häromdagen. Nästan.



Men nu lägger jag ner, för jag ska duscha och röka
och ladda för ikväll då vi tydligen ska kröka

/Snabeldrake won dër Dopfeldick

P.S
För övrigt, till den inte alltför anonyma Niklas:
Såklart har du rätt, my bad, tack för att du rättade mig. Kan jag få tillbaka min polisbricka nu?
D.S

Ikväll är det kväll

Jo, det ska ut och drickas en god öl eller två i goda vänners lag. Varför? Jo, för att det är gott. Och en till anledning, nämligen att mitt slacker-liv är slut. I nästa vecka sätter jag nämligen igång och tjänar in min leveöl på riktigt. Underbart!

Var på anställningsintervju idag, och det gick bra. Det tog tio minuter, sen hade jag jobb. Sen tog det trettio sekunder att gå ut därifrån, så totalt sett så var fick jag jobb på elva minuter. Oerhört bra. Tack.

Så, ikväll bjuder Maxi mig på öl som jag betalar, men dock väldigt få öl då vi är duktiga pojkar som bara tar några öl efter jobbet, och sen räcker det. Tänker mig tidig hemgång och jag tänkte komma ihåg det också. Faktiskt.

Det bästa med att ha ett jobb är after work-ölen. Lätt. Så värt.

Vill även gratulera Klas som också lyckats få ett jobb. Stora eloger och små penisar till dig.

Kattfnask var ett roligt ord...

KACKERÅTTA! =D=D=D

Det här kan vara ett av de mer värdelösa inläggen i den här bloggen, men det är bra ändå. Whippo!

Maxi har rakat skepparkrans i de nedre regionerna... Och tycker att det är en bra idé. Vi kan fråga Shrek om hon klagar.


God natt, jag signar ut, slut.


/Snabeldrake won dër Dopfeldick


Jag vill bo i din mobil

Sex är på ämnet.

Låter det lockande? Bra. Nu har jag nämligen både sett ett avsnitt av Boston Tea Party med Fredrik och Filip (Piff och Puff) och ett avsnitt med Erik och Mackan (Humle och Dumle). Båda avsnitten har handlat om sex, och då jag också handlar om sex så tänkte jag slänga ut lite spridda tankar om ämnet (för omväxlings skull).

Först och främst så nämde Humle och Dumle att allting vi gör gör vi för att knulla. Jag tänkte lite på det här när jag kissade och kom fram till att jag omformulerar frågan och applicerar den på mig.

Tänk om det inte fanns några tjejer, vad skulle jag göra då?

För när jag tänker på det, så när det kommer till kritan så gör jag nog allting jag gör just för att få ligga, och då jag är hetero än så länge, så är det tjejer jag vill ligga med. Så, om det inte fanns några tjejer, vad skulle jag göra då?

Jag har aldrig riktigt tänkt på det såhär, så det kan bli lite stapplande, men jag gör ett försök. För alltså, jag skaffar ju jobb för att tjäna pengar för att ha råd med att gå på krogen och träffa flickor att ligga med. Och jag städar ju lägenheten för att om någon dam skulle komma hem hit så skulle chansen för sex öka. Jag tvättar mig för att lukta gott och därför få ligga. Jag fucking runkar ju för att knulla bättre.

Så vad fan skulle jag göra om det inte fanns några tjejer? Inte ett skit. Fan va skönt det hade varit. Damn you girls...


I övrigt testade jag och Maxi att köra Spanska Sätet i våra "gaming-stolar" idag. Oerhört bra upptäckt, på min ära. Detta måste testas med damer. Och vi har ju tre stolar, så detta kan bli jätteroligt, så om någon känner sig sugen så är det bara att höra av sig.



Nu byter vi ämne och berättar en liten rapport om helgens bravader.

Fredag:
Jag och Maxi gick ut i sällskap av Sanna och Daniel. Bongo stog på schemat och Bongo blev det. Tanken var att dricka några öl och hålla sig anständig. Vi lyckades ganska bra, vi gick vidare till Amor där det blev en öl eller två till i sällskap med Maxis jobbarvän. Efter det styrde vi kosan mot Centrum där vakterna av någon outgrundlig anledning kände igen mig och kallade mig tandpetaren. Väl där så höll vi oss anständiga, flörtade inte med flickor och hade det faktiskt väldigt trevligt. Vi tillbringade kvällen med att titta på fulla människor som gjorde bort sig. Sen dök ett kräk upp och började med våldshot hetsa i mig alkohol som han bjöd på. Det sa pang och så blev jag en full människa som gjorde bort mig och Maxi tittade på mig.

Lördag:
Vi tänkte göra ett nytt försök med anständigheten och Fan... Det där var en stor lögn. Fredagen gick inte alls till sådär när allt komer till kritan, vilket jag och Maxi gjorde när vi tog lite frisk luft nyss...

Vi tar om det:

Fredag:
Maxi kom hem från jobbet med en dunk vin och vi lagade lite mat och invigde min oerhört vuxna vinkaraff genom att dricka dunkvin ur den, som alla ensamstående mammor gör. Efter en liten stund dök det upp tre glada damer som fnissade in i vår enkla boning. Vi var vid det här laget en smula berusade, men det var inte damerna. På tal om damer så kanske det krävs en liten presentation. Damerna bestod av blonda Lisa, Maxis så kallade minichef (vilket stämmer bra då hon var ganska kort), blonda Sofie som var blonda Lisas vän och så tysta Emelie som var tyst. De blonda kjoltygen berättade glatt att tysta Emelie var en tant. Jag och Maxi betvivlade det starkt då hon rakt inte verkade vara det. Hon visade sig sen inte vara det heller, men det var ju ingen nyhet. Bussen rullade helt plötsligt ner på stan och vi följde med. Vid det här laget blev jag och Maxi helt plötsligt förvånansvärt nyktra och damerna var plöstligt förvånansvärt fulla. Fulla och jobbiga. Vi bli blev oerhört irriterade, beslöt oss för att hålla oss på en anständig nivå under kvällen och tyckte att det lät bra. Vi flydde fältet och sprang in på Centrum där vi umgicks med trevliga människor, men var trevliga och anständiga tillbaka samt höll oss relativt nyktra. Men SEN dök det upp ett kräk som började supa ner mig. Och jag blev jättefull. Och sen var vi hemma.

Lördag:
Nu var det lördag och jag och Maxi viftade ut oss till Bongo i sällskap med Sanna och Daniel. Mitt mål för kvällen var, åter igen, att hålla mig på en nykter och anständig nivå och det började bra. På Bongo dök det upp flera stycken som kände igen mig och Maxi som "falu-boysen" och drog internskämt med oss som inte vi förstod. Men sen blev det Amor, med gårdagens blondiner som trodde att vi trodde att vi var bra i sängen bara för att vi hade stora dickar. Vad de vet om våra dickar vet jag inte, men de verkade tydligen ha en ganska stark uppfattning om ämnet. Vi lämnar det där...

Men sen vandrade vi in på Centrum och nämda scenario med vakten skedde. Så satt vi på Centrum och var trevliga och anständiga, men sedan dök Maxis jobbarvän Simon upp och började bjuda på tequila och sen dök William, en annan vän från Maxis jobb, upp och köpte in helrör och så sket sig den kvällen också. Maxis rock med innehåll försvann, så gjorde också vårat minne. Vi lyckades få ut en ny jacka åt Maxi, jag gick av bussen på fel ställe, vi ramlade i trapphuset, köpte bröd för alla ciggpengar och så hade fiskarna dött när vi vaknade. Inte så lyckat, men minnesvärt.

Sen dess har vi städat och jag har en arbetsintervju på onsdag. Micket pra.

Nu är det natt och det ska jag utnyttja. Natt. Puss.

/Snabeldrake won dër Dopfeldick

Dygnsrytm.....

Jag vet, jag borde sova nu då jag har en skola att sköta, he he he, men jag tänkte att jag skulle hinna skriva något här.

Jag har hört från olika håll att folk tycker att det är dött, och att jag ska skriva ett inlägg om gårdagskvällen. Jag tycker att det är jättekul att ni vill ha uppdateringar men idag måste jag göra er besvikna, om jag ska klara av att skriva ett inlägg om kvällen så är det jag som behöver uppdateringar. Så, om någon av er läsare såg mig, hörde mig eller kände mig lördags kan ni försöka återberätta det i kommentarsfältet.

Jag vet dock lite saker jag kan dela med mig av, men det blir kortfattat.


Jag var på en mysig förfest med mysiga öl, mysiga vänner och mysiga sånger.

Festen myste vidare och Jag + bror hamnar på etage, där vi var helt först, ensamma och först. Vi kommer därför på den briljanta idén att prova en long island, 10a, för att se om den är god när man inte är bajsfull, det var den.

Etage befolkas och sen vet jag inte mycket mer, förutom absintshotten.

Minnet är försvunnet och jag vaknar upp idag men en pizzakartong med en halväten pizza på golvet, jag har även ätit upp en hörn på kartongen. Så, jag var uppenbarligen på maestro!


Det var det jag hade, vet ni om jag gjort något dumt, fult, fint, roligt, dick eller böna så meddela gärna, tack för ert sammarbete.

Kiss, kiss, kiss, URIN!

/das alfaschnabel

RSS 2.0